Gårdagen

Igår blev det en lugn runda i skogen för Shalle!
Han var trött efter gårdagens sedering och det kan man ju förstå!
Det var en härlig runda iaf. Det var alldeles lagom varmt. Sol fast det blåste lite kalla vindar så det var nog inte mer än 15 plusgrader.
Hundarna var med och sprang också och tyckte det var härligt att få komma ut och röra på sej lite.
På eftermiddagen var jag hundvakt åt "lilla Skrutt" =),en liten Westie som heter Wiggo. Så söt, så söt är han!
Ikväll blir det dressyrträning hos min instruktör! Ska bli rolkigt att få jobba Shalle lite. Jag måste verkligen komma igång lite på ridbanan! Har varit väl mycket "lullande" nu!
Ska ju bygga muskler på Shallemannen!

nytt och modernt?!

På min ridtur finns det ett område med världens knasigaste och fulaste granar!
Barren växer som i klumpar och på håll ser det ut lite som löv.
Grenarna och kvistarna är så glesa och gängliga, nu är området iof relativt nyplanterat men ändå...känns inte som att de kan "tjocka till sej" som den vanliga granen!
Detta kanske är nya modellen julgran!?!
överst knasig gran
underst vanlig gran
Gillas??!
Följ min blogg med Bloglovin

Hunden min <3

Tänkte berätta lite om min hund!
Han heter Prince och är en blandning mellan cane corso och rottweiler. Han är 5 år gammal och jag och min sambo har haft honom sedan han var 9 veckor gammal. Då vägde han 8 kg!
Princen kom till genom en tjuvparning mellan renrasiga föräldrar och var en av 13 (!!) små, skrynkliga valpar!
Princen och jag har gått igenom många trotsperioder under åren! Det tog 3 år och en kastrering för att han skulle lyssna på matte alls! Ranghög som han är min gosegris! ;)
Vi har gått en del hundkurser och även provar på rallylydnad men Princen tyckte mest att det var roligt att leka med de andra hundarna så matte var inte jätteintressant i de lägena..
Han är världens goaste, snällaste knähund och den bästa vän man man ha!
Nappen på bilden hittade han ute på promenad en gång. Han tog den i munnen och bar den hela vägen hem där han la sej på dörrmattan och tuttade tills han somnade. Han var nog knappa året gammal! <3
Princen min väger idag 52 kg! Har många hundkompisar av alla olika storlekar och raser älskar livet i skogen med matte och hennes häst! Det är verkligen den bästa formen av träning för honom! Att bara få vara hund :)
Vad skulle jag göra utan dej min älskade luns!! 
Följ min blogg med Bloglovin

30+

Nästan hela dagen tog det hos veterinären! Nu är jag äntligen hemma!
Allt gick bra. Pållen min fick lite lugnande (obehagligt att se) och sen fixade veterinären till det som behövdes fixas... lite ojämnheter, nån tagg här och där och lite tandsten. Skönt att ha det gjort!
Blev en lugn resa hem och lite stillstående i boxen när vi kom hem. Skulle dröja minst 3h innan han fick äta efter sederingen så han fick stå inne och klarna till i huvudet ordentligt innan jag släppte ut honom till de andra hästarna.
Fick även veta att jag skulle byta till ett mer proteinrikt kraftfoder att ge honom så han kunde lägga på sej lite muskler.
30kg mer tyckte veterinären att han skulle väga, så blir en massa smaskens för Shallemannen framöver! Och mycket klättring och markarbete för att bygga muskler!
bilderna är från kliniken!

Mellbystrand

För ett tag sedan så åkte jag, Shalle och ett par andra ekipage till mellbystrand för att rida på stranden!
Heeelt makalöst underbar känsla! Säkert 2 mil sandstrand och knappt en människa i sikte. Bara ett par fotgängare med några hundar och en och annan joggare.
Stranden är öppen för allmänheten oktber-april ,tror jag det är, och då även för ryttare =) underbart!
Det är ju sådant man bara ser på film ;) galoppera i vattenbrynet och hur långt som helst på mjuk, härlig sand! Iaf för mej som bor i de djupaste småländska skogarna!
Jag är med i en förening som anordnar lite sådana utflykter och det är himla mysigt att åka ett par stycken, rida så länga man vill och sen fika efteråt! Tror det är viktigt att hitta på lite saker med sin häst, dom verkar också tycka att det är himla roligt!
Shalle tyckte däremot att det var väldigt konstigt att vattnet smakade salt. Han försökte skrapa bort det salta från utan med hoven men lyckades inte riktigt ;)
men långa, härliga toksnabba galopper sa han inte nej till!!

Tandis

Idag är det dags för Shalle att ta en tripp till tandläkaren!
Jag har inte kollat hans tänder innan så nu känner jag att deet är dags att ta en ordentlig koll för att veta att allt står rätt till i munnen på honom.
Nu på sistonde så har jag stödfodrat honom med ganska mycket kraftfoder för att få honom att bygga lite muskler och inte tappa så mycket hull som han gjorde förra sommaren, men jag märker ju att han äter så långsamt! och då blir man ju lite orolig... ska bli skönt att ha kollat upp det!

roligt!

Jag satt och googlade lite och sprang över det här svaret från 118118
haha jag tyckte det var rätt roligt faktiskt!
mycket bra svar tycker jag!!

värmen som kom

Underbara värme jag hoppas du är här för att stanna!!
Men enl. olika vädersidor ska det regna och bli max 15 plusgrader imorgon och typ 10 dagar framöver :(
Passa på att njuta av värmen ni som kan.
Ikväll blir det jobb för min del!

Vansinne och villkorslös kärlek

Igår blev det  kullarna igen =) för vår långritt blev inställd! Himla tråkigt men det blir en annan dag istället.
Min hund följde med på rundan och skötte sej mestadels! Förutom när han tyckte att han skulle äga hela vägen när det kom en bil.
Han är hopplös på att inte flytta sej utan bara ställer sej mitt på vägen, så att bilen omöjligt kan köra förbi, och undrar vad som är på gång... jag blir vansinnig!
Alla bilar saktar ju in när de ser två hästekipage och två hundar så han har väl fattat att han aldrig kommer att bli påkörd för det är precis så det ser ut. Han står där med lång tunga och jag gapar och gormar från hästryggen.
Detta händer särskillt när han börjar bli trött för då går han inte fler steg än han behöver!
Igår fick jag hoppa av hästen och ta tag honom i halsfläsket och dra undan honom! Måste sett ganska roligt ut när lilla jag hoppar av och börjar bråka med hunden som väger typ lika mycket som jag.. Tur bilchaufförerna har tålamod! såg nog ut ungefär såhär
Åå vad jag älskar min hund men hans långsammare sidor kan ibland verkligen driva mej till vansinne!!!
Han var trött och nöjd när vi kom tillbaka iaf och har ju totalt glömt bort att matte var så arg! Att en varelse kan älska en så villkorslöst! Dessa hundar!

Fenomenet älgloppa


Denna äckliga ÄCKLIGA varelse som lever i våra svenska skogar! Försvinn!!!

Älgloppan eller älgflugan är en blodsugande parasit som främst lever på stora hjortdjur såsom älg, hjort och rådjur, men kan också förekomma på hästar.
Vuxna älgflugor är vanligen 5 till 7 millimeter långa. De vuxna insekterna börjar söka värddjur efter kläckningen i augusti-oktober. Den till kroppsformen platta flugan landar på sitt värddjur och bryter av sina vingar för att leva resten av sitt liv på värddjuret. Därefter kryper den in i pälsen och suger blod.
Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor på hösten. Den kan lätt ta miste på sina värddjur och människor, som även kan bli bitna, men den kan inte använda människoblod för sin utveckling. Flugorna tros inte bära med sig några farliga virussjukdomar; dock kan betten ge klåda och svullnad, och flugorna kan varabärare av bakterien Bartonella schoenbuchensis, som kan ge upphov till hudinfektioner, även hos människor.
Älgflugan är svår att bli kvitt när den väl landat eftersom den är både flat, tjockhudad och försedd med rejäla klor på sina fötter som den kan hålla sig fast med. Den kilar snabbt in under kläderna och gömmer sig, och den är nästan omöjlig att slå ihjäl med handen. Hamnar den i håret kan det krävas en kam för att få bort den

Älgloppor finns det redan nu gott om ute hos min häst och det är inte de små varianterna utan de stora giganstiska! Shalle får alltid älgloppor under svansen :( stackarn
Jag önskar att det fanns något medel för att få bort dem!

Mellomys!!

just nu pågår mellomys med mina fina tjejer på hög nivå!
Heja sverige =D 

The hills

Härlig runda var det i morse!
Red till dom underbara kullarna! Shalle var heelt underbar och lite lufsig men pigg och glad när vi hoppade stocken och galopperade långa sträckor!
Jag fick inviga många nya saker som jag införskaffade på Ullared igår. Nytt schabrak under sadeln och nya strykkappor (hans gamla var alldeles söndernötta med andra ord välanvända!) mm. mm.
Princen var väldigt nöjd över att få följa med! Men han tyckte det var lite konstigt när det inte fanns vatten i de diken som han brukar bada i, dom hade ju torkat! Snopet! Tur att det inte har varit varmt så länge att alla vattenhål har torkat ut, då går det ju inte att ha med honom!
den översta och den understa bilden till vänster är tagen på kullarna fast nedifrån. på den översta bilden ser man vart vi brukar rida upp(precis där dungen börjar) det är en ganska brant backe men sen kommer man upp på en underbar liten galoppstig, som leder till den nedfallna stocken som är perfekt att hoppa över =) visst ser det inbjudande ut?!
för övrigt fick jag inte nog av shoppande igår (tydligen) så jag var tvungen att åka och köpa en sån här:
den ska invigas imorgon för så ska vi på långritt! 4 ekipage blir vi och så ska vi pausa vid en sjö och fika! hur mysigt som helst! så då kan det ju vara bra att ha något att packa i så man slipper bära på det själv ;) hoppas den passar på min sadel!

många saker små..!

så här såg det ut igår! var på ullard heeeela dagen =) så roligt var det! slutade med 3 påsar och en massa kronor fattigare. att så många billiga saker kan bli så dyrt!!
idag ska jag uti skogen med Shalle! och vad jag längtar =) Princen ska få följa med. han har inte varit med på ett par dagar nu så han kan behöva springa av sej ordentligt! tror det kommer se ut såhär ;) vilket hundliv! det ser så roligt ut när han gör det för han verkligen hoppar och kastar sej ner med huvudet före! knashunden!

Duktig pålle!

Hemkommen från hoppträningen!
Gick riktigt bra =) och roligt var det, men VARMT! Fast det verkade inte bekomma Shalle för han hoppade på så glatt =) blev en liten "evighetsbana" med små skutt för att träna på att landa i rätt galopp. En sån bana som man kan hoppa hur många gåner som helst utan att den tar slut. Han har lite svårare för sin högra galopp än den vänstra men idag gick det riktigt bra! Han landade inte fel alls många gånger! Det är så kul att skutta hopp när man märker på hästen att han också tycker att det är skitkul!
Lastningen gick också felfritt! det är så skönt att kunna lasta honom helt själv och inte behöva vara beroende av att alltid ha hjälp av någon.
När jag fick honom var han nästan olastbar och kastade sej ut ur transporten så fort han kommit på. Men nu går han på så fint och står stilla tills jag har stängt och även när jag öppnar för att ta ut honom så står han helt stilla tills jag säger att han får gå ur! Min duktiga pålle =D
Imorgon ska jag en tripp till Ullared. Ska bli så kul! Tur man har fått lön ;)
nöjd Shalle i havrehinken efter träningen

Solnedgång

Det blev ju en kvällsritt igår och nu har verkligen mygg och knott letat sej fram efter vintern! HUGA! äckliga biatnde insekter och alla dras till MEJ! har myggbett överallt trots att jag hade långärmat på mej! jag fattar inte hur de lyckas... men men det var en härlig runda iaf.
Vi slutade på 4 ekipage så det var himla roligt att rida med flera stycken samtidigt. Shalle blev lite het i galopperna, han vill ju gärna vara först så han lägger sej lite på bettet och tycker jag är astråkig som inte låter honom springa så fort som han vill.
Men han lyssnad bra! Om man jämför för ett år sen så går det inte att beskriva skillnaden. Då var han nästan omöjlig att få stopp på. Men man lär känna varandra mer och mer och nu vet jag hur jag ska hantera honom på bästa sättet. Det är ju inte roligt att sitta och slita och dra i honom för att få honom att lyssna. Nä det vill jag inte! så det är väldigt skönt att han lyssnar på mindre och mindre hjälper.
Ikväll blir det hoppträning! Längtar!
det var en riktigt fin solnedgång på rundan! =)

Mossen

Igår tog jag och Shalle en riktigt härlig runda! Jag kallar rundan för mossen. Man kan bara rida där när det har varit varmt ett tag och det är torrt i backen, eller om det är ordentlig tjäle i marken, för början på rundan är ren mossmark och det finns risk för att hästarna går ner sej och det vill man INTE! Så man får passa på att rida där nu när det går. När man har kommit över det värsta partiet är det helt underbara vägar att rida på. Mjuka härliga gräsvägar som inbjuder till riktigt långa, härliga, ökade galopper =D det går mycket villt där så hästarna är alltid lite extra på tårna, men Shalle var mest bara härlig! Det är en sådan runda som man aldrig vill ska ta slut!
Ikväll blir det samma runda fast då blir vi nästan ett helt gäng som ska rida tillsammans! 4 kanske 5 ekipage. Superskoj!
puss från oss!

Värme!

Idag har var varit riktigt varmt! 26 grader var det när jag var ute hos Shalle!
Lite väl varmt för att rida så det blev bara en hink havre och massa mys i hagen! Det verkade han väldigt nöjd med =)
Princen har inte heller velat göra något... Vi var ute en runda på förmiddagen men han flåsade och flåsade och så fort vi kom till en skuggig plats ville han lägga sej och rulla i gräset! Så lugn dag för honom med!
Imorgon får det bli en tidig morgonritt innan solen kommit fram!

Premiärturen!

Idag har jag och Shalle haft vår premiärtur nämligen barbacka och i kortärmat!
Äntligen känns det som att sommaren är påväg! Nackdelen var förstås att med värmen kom alla äckliga hästflugor och älgloppor!
Men det var härligt ändå man får inte klaga nu när värmen är här!

Sherwoodskogen

Träningen i torsdags gick bra fast den blev inte som planerat.
Jag kör ju hoppning varannan vecka och dressyr varannan och det var egentligen dags för hoppning men ridhuset var visst uppbokat av spekulanter till min tränares hästar....så vi fick hålla till på utebanan (i ösregn). Det blev ett dressyrträningspass denna veckan med. Jag fick jobba på volt i galopp och trav. Shalle har så svårt för att hålla formen i höger varv. Han har lite dåligt med muskler och orkar inte riktigt så jag får kämpa som en liten gris. Jag var inte alls kall av regnet efteråt utan genomsvettig! Det var skönt att han gav med sig och började slappna av i slutet av passet så jag fick en liten bra känsla iaf trots äckelvädret.
Igår tog vi bara en mysrunda i skogen. Tror Shalle hade lite träningsvärk för han var lite trött =)
Idag så red vi en lite längre skogsrunda. Vi red till ett ställe som jag kallar kullarna. Det är två kullar som ligger jämte varandra, fullt med skog och de skapar en liten dal i mitten. Det är verkligen som att komma till Sherwoodskogen =) helt underbart! särskillt nu när det börjar bli alldeles ljusgrönt av trädens blad och vitt på marken av vitsippor! Shalle tycker det är så roligt däruppe på kullarna. Han blir alldeles het och busig =) Det bästa är att det ligger ett nedfallet träd på en av kullarna så man kan klättra upp för en backe och sen galoppera och hoppa över stocken! Löjligt roligt ;) Sen tar man en härlig galopp över en låååång äng och bara njuter! Underbart =)
Just nu ligger min trötta hund och smaskar i sej ett märgben. Han är EJ kontaktbar nu om man säger så!
här är utsikten från kullarna. helt underbart! även på vintern ;)

Träning

Idag är det en röd dag! och en ledig dag för många =) Man får passa på att njuta. Synd att inte vädret är bättre... blåsigt och ruskigt.
Ikväll så ska jag och Shalle åka iväg på hoppträning. Vi tränar hoppning varannan vecka och dressyr varannan vecka. Vi hoppar inga höjder utan mest lösgörande skutt vilket jag tycker är roligast! Shalle tycker också att det är roligt! Det är förstås det viktigaste. Skönt att få komma in och rida i ridhus när vädret är som det är.
Igår lufsade vi i skogen! vi han precis innan regnet kom och öste ner =) Shalle var pigg och framåt och lyssnade bra i galoppen. Efter rundan blev det havre och hagbyte! Pållarna tyckte att det var skojjigt att få komma till den stora hagen i typ 30 sekunder sen kom dom på att det fanns mat! haha
Hoppas träningen blir lyckad ikväll!
så här kan det se ut men ikväll så sitter jag ju på förstås =)

Gårdagen

Igår blev det en runda i skogen igen =)
Jag älskar verkligen skogen särskillt nu på våren när alla härliga dofter kommer fram.
Enda nackdelen är att det börjar komma flugor och bitande insekter. Synd att de inte kan hålla sej undan på sommaren också.
Det var rätt så blåsigt och Shalle brukar vara lite väderkänslig särskillt om det blåser mycket. Han brukar bli het och tittig och skygga ganska mycket. Men han var helt underbar! Tror att hans vilodagar gjorde honom gott för en gångs skull.
Idag blir det nog tömkörnig. Dags för Shalle att jobba lite ;)

Äntligen!

Nu har jag kommit hem igen från en helt underbar ridtur i skogen!
Usch vad man hinner sakna sin häst på ett par dagar =) han blev glad när jag kom iaf!
Och alldeles lagom het var han. Pigg och framåt och inte alls skyggig som han kan vara. Trots att jag red rundan som han alltid blir som hetast på. Men han verkade nöjd med livet när han fick komma ut på sin promenad.
Vi red en runda som är lite mer än en mil lång i "lufsa"-tempo eftersom jag tyckte att han var lite stel i kroppen i början. Kan ju vara för att han inte gjort någonting alls i 5 dagar ;). Rundan tog ca 1,5h. Och jag fick den där härligt långa galoppen jag hade längtat efter!
Princen följde glatt med som vanligt och tyckte livet var alldeles underbart när han märkte att bonden hade harvat ena åkern. Han lekte plogbil, rullade runt och tokrusade! knashunden =) Sen hoppade han upp och ner i alla diken han hittade, plaskade runt och hade sej som en liten valp haha. Jag får mej alltid ett gott skratt när jag ser honom för han ser ut precis som en seriefigur!
Efter ridturen blev det rygg och bakdels-stretching för Shalle och en rejäl dos kraftfoder.
Nu ligger vovven min och snarkar nöjd som en liten gris ;)
den mest underbara syn är när Princen springer framför! våren har verkligen kommit alldeles grönt överallt =)


knappt så man ser vägen men vad jag älskar denna stigen!

Söndag

Idag är det söndag! och fint väder dessutom =)

Jag har varit sjuk ett par dagar nu så jag har inte kunnat rida så jag ser verkligen fram emot att få komma ut i skogen igen och mysa. Längtar efter en lång galopp!
Hunden ska med förstås =) Man märker på honom direkt när han inte har fått springa med mej på ett tag. Han blir väldigt rastlös och efterhängsam här hemma. Så fort man rör sej så är han där och undrar om vi ska hitta på något kul!
Men först ska jag äta en riktig söndagsfrukost med ostfrallor och kaffe.
Sen bär det nog av ut till hästen.
Shalle är inte så bra på vilodagar. Han har så mycket energi som måste få komma ut. Om han står stilla för länge blir han jättehet och inte alls rolig att rida. Dessa vilodagar hade han dock förtjänat. Han gick rätt hårt i många dagar innan jag blev sjuk så vi får se hur het han är idag min buse =)

Välkomna till min nya blogg!

Hej och välkomna till min nya blogg =)
Jag tänkte blogga om mej och min häst Shalim (mest kallad Shalle) och våra skogsmullebravader =)
Jag har haft Shalle i ett och ett halvt år nu. Han är 17 år gammal och är av rasen arabiskt fullblod.
Jag har inga tävlingsambitioner utan det viktigaste för mej är att jag och min häst har roligt tillsammans. Vi åker hellre på utflyktsäventyr än tävlar i hoppning eller dressyr.
Däremot så tränar vi både dressyr och hoppnig eftersom jag vill göra lite av allt. Jag tycker att ju mer varierad hantering och träning man har med sin häst desto roligare bli vardagen.
Men det bästa jag vet är att rida ut en lång runda i skogen, med hunden i släptåg, hoppa lite naturhinder och bara mysa!
Min hund är 5 år gammal. Han är 50% rottweiler och 50% cane corso. Han heter Prince och jag och min sambo har haft honom sen han var 9 veckor gammal. Han följer med mej i stort sett varje gång jag rider ut och han springer lös efter mej. Han älskar att springa i skogen och är alltid härligt trött efter en runda. Finns inget som tröttar ut en hund på samma sätt som att springa efter hästen!
Här kommer två bilder, en på hästen och en på hunden
Hoppas ni kommer tycka det är roligt att läsa om oss och vårt liv tillsammans =)

RSS 2.0